1 OP 1 OP Z’N ANNEKES
In een rap tempo blootleggen wat er speelt.
Stappen zetten om het nou eindelijk eens anders te gaan doen.
Frustratie, verdriet en patronen omzetten in brandstof.
Een sessie boeken betekent weg van het pamperen, poetsen, pappen en nathouden.
Het gaat verder dan ‘hoe voel jij je’ en ‘ik hoor wat je zegt’
Geschikt voor diegene die toe is aan verandering en zichzelf serieus neemt.
In een rap tempo blootleggen wat er speelt.
Stappen zetten om het nou eindelijk eens anders te gaan doen.
Frustratie, verdriet en patronen omzetten in brandstof.
Een sessie boeken betekent weg van het pamperen, poetsen, pappen en nathouden.
Het gaat verder dan ‘hoe voel jij je’ en ‘ik hoor wat je zegt’
Geschikt voor diegene die toe is aan verandering en zichzelf serieus neemt.
REVIEWS.
ANNEKE ANDERS.
Hoewel Anneke zich lekker voelt als Spreker beantwoordt ze ook de vraag om advies, aansturing of begeleiding.
Ze voelt zich bijzonder comfortabel in Ondernemersland en toch tref je haar opvallend vaak binnen de sector Onderwijs of Zorg en Welzijn. Het is dus niet gek (mocht je gevoelig zijn voor een oordeel) om haar te benaderen om iets te fiksen, te veranderen, in kaart te brengen of in gang te zetten.
Ja, ze neemt tijdelijke die aansturing over
Ja, ze kan dat team begeleiden
Ja, ze geeft een training of workshop
Ja, ook bobo’s hebben profijt van haar aanpak
Ja, er is vast ook voor jouw idee een mogelijkheid
(met open armen schijnt ze het verzoek te ontvangen om een column te schrijven)
SOCIALE MEDIA.
“Huh? Anneke is regelmatig geïnterviewd, staat in artikelen en boeken en wordt uitgenodigd in podcasts maar ik kan haar niet vinden op Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, Clubhouse of zoiets?!”
Klopt.
Anneke heeft nog even getwijfeld of ze haar enige sociale media connectie LinkedIn moest bewaren vanwege alle (toch wel waardevolle) aanbevelingen en contacten. Heeft ze niet gedaan. Ze ergert zich aan de kijk-mij-eens-succesvol-zijn-posts. Ze beleeft geen plezier aan het random ventileren van meningen. Lekkere timing in muziek of mee bewegen in het ritme van het leven doet haar meer goed dan een bewust ingezet algoritme.
Ze is te vinden. Ze is bereikbaar. Maar dan echt.
BIO.
Voorheen werd Anneke Manager genoemd. Implementatiepartner, Procesbegeleider, Aanjager, Opleider, Coördinator en ooit zelfs Schooljuffrouw! Ze geniet ervan om groepen mensen in beweging te krijgen. Ze legt met een dubieus plezier pijnpunten bloot (wil er zelfs nog wel eens op drukken). Het inspireert haar wanneer mensen zich bewust worden van hun potentie en in staat blijken om hun eigen mogelijkheden ontginnen.
Anneke neemt af en toe een opdracht aan om in rap tempo veranderingen in gang te zetten. Ze is er altijd lang genoeg om het verschil te maken en net op tijd weg om het oogsten aan anderen over te laten.
Annekes leven is één grote inspiratiebron die gevoed wordt door werk, relaties en hier en daar wat ontwrichtende gebeurtenissen. Daardoor kreeg ze de kans om haar veerkracht en humor te ontwikkelen. Zo is ze alleenstaand moeder van een creatieve, gevoelige dochter en van een humorvolle autistische zoon. Ze leeft met een aantal aneurysmata in haar hoofd die ontdekt werden nadat ze een hersenbloeding kreeg. Anneke verloor in korte tijd een aantal dierbaren en nog niet zo heel lang geleden werd ze overreden door een graafmachine. Die laatste uitdaging pakte ze op om een boek te schrijven waardoor ze zichzelf ook nog eens Auteur mag noemen. Dat boek bleek een aanleiding om Anneke uit te nodigen te vertellen over passie, veerkracht en systemen. Dus tegenwoordig wordt ze zelfs gezien als Spreker.
Toch is ze gewoon Mens!
Volgens haar kinderen is ze een raar exemplaar. Haar vrienden vinden haar een prettig gestoorde soortgenoot en haar moeder ziet haar als een zorgzaam type dat net iets te vaak buiten de gebaande paden loopt. Anneke loopt graag in de voetsporen van haar sociaal bewogen vader die met humor en scherpte de grenzen opzocht in het contact met de ander.
De wereld een beetje mooier maken, zonder het mooier te maken dan het is.
Dat drijft haar. Altijd.
Haar motto: ‘Wees van betekenis en geniet!’
Gesprekken over gelijk-ongelijk en schuld-onschuld vindt ze zelden zinnig. Ze heeft een allergie op ‘Ja-maar’ en ‘Je-moet’ en ze heeft een nogal hardnekkig vertrouwen in de goedheid en kracht van de ander. Ze kan niet wennen aan bewondering en complimentjes hoewel ze die echt liever ontvangt dan een reprimande. Misschien omdat ze ook echt haar mankementen heeft (ze is tenslotte gewoon mens).
“Ik ben geen positiviteitsgoeroe hoor! Ook ik kan soms even lekker in mijn kLacht staan. Wonden mag je li(k)ken wat mij betreft voordat je al je energie stopt in je Wens”